Investeerders Amsterdam Remiqz
Referentiesbreadcrumb pijl

Investeerders voor Remiqz - Robert Slijk


Remiqz, ontwikkelaar van een intelligent big data-platform voor de waardebepaling van spelers in het betaald voetbal, krijgt een investering van ruim een half miljoen euro. De big data-startup uit Amsterdam steekt het geld onder andere in de doorontwikkeling van haar intelligente big data-platform, dat clubs de objectieve kwaliteit en transferwaarde van profvoetballers aanreikt. Belangrijkste onderdelen zijn de EuroClubIndex (ECI) en de EuroPlayerIndex (EPI), welke houvast geven aan clubs om de investeringen in spelers te rechtvaardigen. De financiële injectie draagt daarnaast bij aan het uitbreiden van de ECI en EPI naar een Global Index.

Taurus en Wildenborg&OudeSteenhof BV hebben de initiatiefnemers van Remiqz in contact gebracht met een groep ondernemers die grote affiniteit heeft met voetbal. Zij geloven in de visie en strategie van Remiqz, dat met baanbrekende technologie de transfermarkt opschudt. De investeerders stellen “Smart money” beschikbaar, dat wil zeggen dat men naast geld ook kennis en ervaring beschikbaar stelt voor Remiqz. Hans Goorhuis “we hebben een groep investeerders bijeen gebracht die vertrouwen heeft in elkaar. Daarnaast is er een heldere deal structure opgezet en hebben wij het legal onderdeel verzorgd met onze huisjuriste Geerke Vos en notaris Edwin Roerdink. Kortom een perfecte samenwerking die in korte tijd tot resultaat geleid heeft”.

Remiqz-oprichter Robert Slijk weet dat de transferwaarde en salaris van profvoetballers nu nog wordt bepaald op basis van gevoel en aannames. De invloed van makelaars en het buikgevoel van betrokken clubs bepalen de prijs. Zijn platform moet een einde maken aan die situatie. De strategie van een club moeten in zijn visie gevoed en onderbouwd worden met objectieve en data-gestuurde beslissingen. De criteria die we hiervoor gebruiken zijn over de jaren heen gevalideerd door zowel wetenschappelijk onderzoek als bij individuele metingen met onze userboard.

Net als de investeerders gelooft Slijk dat het verbeteren van de besluitvorming bij transfers door gebruik te maken van de juiste data de toekomst heeft. “Met deze investering kunnen we sneller opschalen naar de totale voetbalmarkt", vertelt Slijk. “Je kunt je wellicht voorstellen dat deze markt enorm is. Er is zelfs concrete interesse uit China voor een transparante spelersmarkt.”                                      

Interesse van topclubs

Op dit moment legt Remiqz ook de laatste hand aan development partnerships met verschillende topclubs. Door de kennis van die clubs te betrekken bij de productontwikkeling kan Remiqz het platform nog beter afstemmen op de gebruiker. Slijk: “Wij beseffen ons dat dit een service is die per segmentgroep verschillend kan zijn, en daarom betrekken wij onze potentiële klanten  gedurende de doorontwikkeling van ons product. “De laatste ontwikkelingen in de markt en de investering is voor ons een teken dat we goud in handen hebben”, concludeert Slijk.

Over remiqz

Remiqz legt zich toe op het online en real-time zichtbaar maken van informatie over vele tienduizenden spelers in het betaald voetbal, en is het resultaat van een innige samenwerking tussen het voetbal-economisch bureau en experts op het gebied van sportstatistieken Hypercube, SAP Sports Technology Partner The Next View en twaalf Europese voetbalclubs. Remiqz is gevestigd in Amsterdam. Remiqz is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie, bezoek www.remiqz.com. (Op de foto ziet u rechts naast Hans Goorhuis, de initiatiefnemers van Remiqz: Huub Waterval, Robert Slijk en Pieter Nieuwenhuis).


Bekijk de mogelijkheden van investeerders voor uw bedrijf.

Heeft u nog vragen?

Ik help u graag verder. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Hans Goorhuis
Directeur
[email protected]
0570-660890
Ik help u graag verder