Nijhuis Mi Tech Neemt Ter Hart Over Carolien En Herman Nijhuis 3
Referentiesbreadcrumb pijl

Nijhuis MiTech neemt Ter Hart over - Carolien en Herman Nijhuis


Nijhuis MiTech BV is specialist in de ontwikkeling en productie van rubberen ontharingskrabbers en andere spareparts voor varkensslachtlijnen. De eigenaren Carolien en Herman Nijhuis hebben de strategische keuze gemaakt om de onderneming verder te laten groeien en het productenpallet te diversifiëren. 

Daarnaast werd de snel groeiende onderneming geconfronteerd met ruimtegebrek in het bedrijfspand. De keuze is gemaakt om Constructiebedrijf en Machinefabriek Ter Hart BV over te nemen. Ter Hart is ook een echt familiebedrijf met een rijke traditie. De onderneming zit in een modern bedrijfspand dat voldoende ruimte biedt om de bedrijven te integreren. De samenvoeging van beide bedrijven past daarmee perfect in de strategie van Nijhuis Mitech. Naast verbreding van het assortiment voor bestaande relaties worden ook nieuwe markten voor de onderneming ontsloten. 

Taurus Corporate Finance heeft de ondernemers begeleid bij de overname, maar - wellicht net zo belangrijk - geassisteerd bij het onderzoeken van alternatieven. Hierdoor waren de ondernemers overtuigd van de gemaakte keuzes. De begeleiding bij de ontwikkeling van passende overnamecondities en financiering werd daarmee een doelgerichte exercitie. De overname is daarmee een belangrijke, logische vervolgstap voor beide ondernemingen geworden. Het huisvestingsprobleem is opgelost en de synergie-effecten zijn evident. 

Carolien Nijhuis voegt eraan toe: "De allerbelangrijkste succesfactor en de reden waarom we deze overname met het volste vertrouwen tegemoet gaan, zijn de collega's van beide bedrijven. Wij hebben daarmee het juiste team aan boord dat actief met ons de strategie invult. Hun capaciteiten en vakmanschap zijn onontbeerlijk. Het is een prachtige uitdaging om samen de weg naar de toekomst te creëren. We hebben er allemaal ongelooflijk veel zin in!"

Meer informatie over bedrijfsovernames? Lees verder over de mogelijkheden van begeleiding bij een bedrijfsovername

Heeft u nog vragen?

Ik help u graag verder. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Mark Eenink
Directeur
[email protected]
0570-660890
Ik help u graag verder