Begeleiding bij Management Buy-Out Taurus Corporate Finance
Dienstenbreadcrumb pijl

Management Buy-Out


Bij een Management Buy-Out (MBO) neemt een huidige manager van de onderneming het bedrijf van de huidige eigenaar over. Een MBO is vaak een goede oplossing binnen bedrijven met gebrek aan opvolging van de huidige DGA vanuit de familiekring, maar ook als alternatief voor de verkoop aan externe partijen geeft dit voor de huidige eigenaar vaak meer duidelijkheid over de toekomst.

Vanuit de organisatie kunnen er vaak verschillende motieven zijn waarom er wordt gekozen voor een MBO. Zo kan het zijn dat een organisatie diverse concern onderdelen wil afstoten om zich zo volledig te kunnen richten op de core-business van de organisatie. Verder kunnen de resultaten van dochter ondernemingen tegenvallen, waardoor deze aandelen worden afgestoten aan de manager van de dochter onderneming. Ook bij een Management Buy-Out is het hebben van een externe financier vaak essentieel voor het slagen van het overnameproces.

Voor het proces van een Management Buy-Out heeft Taurus de juiste begeleiding voor u, om op deze manier succesvol een (deel van de) organisatie over te nemen.

Heeft u nog vragen?

Ik help u graag verder. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Arjan Weernink
Directeur
[email protected]
0545-477 601
Ik help u graag verder