Begeleiding bij Management Buy-In Taurus Corporate Finance
Dienstenbreadcrumb pijl

Management Buy-In


Een management Buy-In is een bijzondere vorm van een bedrijf kopen. Een MBI-kandidaat is een koper, die van buiten de onderneming komt, de onderneming wil overnemen en vervolgens ook zelf de leiding wil gaan nemen in de betreffende onderneming. Een MBI wordt vaak gedaan door managers die nog in loondienst zijn, maar graag de uitdaging willen aangaan van het zelf ondernemer zijn.

Cruciaal punt bij een MBI is veelal de financiering van de koopsom. Doordat de kandidaten vooraf veelal in loondienst hebben gewerkt is er vaak een beperkte eigen inbreng beschikbaar. MBI kandidaten moeten dan ook vaak met behulp van een externe financier een onderneming overnemen.

Voordeel van een MBI-kandidaat voor de verkopende partij is dat de nieuwe eigenaar zelf ‘met ziel en zaligheid’ in de onderneming zal gaan werken. Voor de huidige DGA betekent dit vaak een duidelijk beeld van de toekomst van het bedrijf.

Taurus heeft jarenlange ervaring in huis om dit management Buy-In proces juist te begeleiden, waarbij niet enkel wordt begeleid in het zoeken naar de juiste over te nemen onderneming, maar ook naar de juiste externe financier met de meest gunstige voorwaarden.

Heeft u nog vragen?

Ik help u graag verder. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Arjan Weernink
Directeur
[email protected]
0545-477 601
Ik help u graag verder