Wanneer er geld nodig is voor een onderneming denkt men vaak als eerste aan een bank. Dit is in de meeste gevallen ook een goede en relatief goedkope oplossing. Een bank werkt vanuit haar eigen financieringsbeleid en een eigen risicoperceptie. Dit kan problemen opleveren bij een financieringsaanvraag en voor de bank houden de mogelijkheden dan vaak op. Een ondernemer probeert dan veelal met eigen middelen of leningen van familie of vrienden de financiering te regelen, maar dit is meestal niet voldoende.

In steeds meer gevallen is er behoefte aan risicodragend kapitaal. Hierbij moet worden gedacht aan participatiemaatschappijen en informal investors. Voor ondernemers is deze markt weinig transparant. De selectie van de juiste partij is echter essentieel, omdat investeerders een intensievere samenwerking zoeken dan bijvoorbeeld banken.

De investeringen die gedaan worden door deze partijen kunnen variëren van enkele tonnen tot aan een aantal miljoenen. Afhankelijk van de plannen en de termijn die een onderneming heeft voor de investering, wordt er door Taurus de juiste investeerder gezocht.

Heeft u nog vragen?

Ik help u graag verder. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Mark Eenink
Directeur
[email protected]
0545-477 601
Ik help u graag verder