Begeleiding bij bedrijfsovernames Taurus Corporate Finance
Dienstenbreadcrumb pijl

Bedrijfsovernames


Waarom kiezen voor een bedrijfsovername?

Een bedrijfsovername wordt vaak gedaan vanuit strategisch oogpunt. Door de overname of fusie van activiteiten kan het assortiment worden verbreed of kunnen nieuwe markten worden betreden. Daarnaast is het ook vaak mogelijk om met minder overhead meer omzet te genereren.

Het zelfstandig ontwikkelen van producten of markten of het proberen autonoom te groeien is een tijdrovende investering met een zekere mate van risico. Een bestaand bedrijf kopen is vaak veel gemakkelijker dan een bedrijf vanaf de grond opbouwen. Er is een klantenbestand, kennis en ervaring en het bedrijf heeft al (enige) naamsbekendheid. Natuurlijk vraagt de integratie van ondernemingen of het aanpassen van culturen ook veel inzet.

Begeleiding bij een bedrijfsovername

De opvolging of verkoop van een onderneming wordt vaak vooruitgeschoven. Aangezien fiscale- en financiële gevolgen lastig te overzien zijn, worden beslissingen hierover uitgesteld. Ook de sociale- en psychologische aspecten die een overname met zich meebrengen, spelen een essentiële rol in het proces.

Voor zowel verkoop aan derden als opvolging door kinderen geldt; goede communicatie en bereidheid om zaken open en helder te bespreken, zijn belangrijke voorwaarden voor een succesvolle overname. Het tijdig betrekken van een onafhankelijk adviseur is raadzaam voor een goed verloop van het overnameproces. Zo verklein je de kans op tegenvallers gedurende het proces en dat is van groot belang omdat vertrouwen het proces maakt of breekt.

Taurus als uw bedrijfsovername specialist

De aanleiding om een beroep te doen op Taurus verschilt iedere keer per bedrijf, maar de grootste gemene deler tijdens een bedrijfsovername is het gebrek aan ervaring en expertise. Taurus biedt ondernemingen de mogelijkheid om uitgangspunten te toetsen en het realiteitsgehalte te bespreken met ervaringsdeskundigen en met gespecialiseerde adviseurs. Daardoor kunnen ondernemers afstand blijven bewaren tijdens het proces van een bedrijfsovername. Bovendien kunnen zij zich blijven concentreren op de onderneming zodat omzet en resultaat niet lijden onder het overnameproces. Taurus begeleidt bedrijven in dit proces, waarbij maatwerk noodzakelijk is en wordt geleverd.

Benieuwd naar bedrijfsovernames die Taurus heeft begeleid? Bekijk hier enkele bedrijfsovername referenties.

Heeft u nog vragen?

Ik help u graag verder. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Mark Eenink
Directeur
[email protected]
0545-477 601
Ik help u graag verder