Begeleiding bij bedrijfsfinanciering Taurus Corporate Finance
Dienstenbreadcrumb pijl

Bedrijfsfinanciering


De juiste bedrijfsfinanciering

Bedrijfsfinancieringen zijn maatwerk. Onze ervaring is dat bij investeringen en overnames te snel wordt gekeken naar de bank. Een bedrijfsfinanciering omvat echter veel meer. Door onze samenwerking met investeringsmaatschappijen en informal investors is het mogelijk om financieringen aantrekkelijker te maken.

Door tijdig de financieringsstructuur en de wensen voor de invulling te analyseren en te bespreken, kan er met een toekomstvast financieringsplan worden gewerkt. Wij werken met alle banken samen en zijn op de hoogte van hun beleid en tariefstructuur. Hierdoor zijn we in staat om de juiste financier tegen de juiste condities aan te trekken.

Hiervoor werken wij, na een gedegen voorbereiding, met een financieringsmemorandum. Hierin worden de financieringen voor alle betrokken partijen vakkundig uitgewerkt.

Advies bij een bedrijfsfinanciering

Onze specialisten bij Taurus Corporate Finance hebben jarenlange ervaring met bedrijfsfinancieringen. Bent u op zoek naar een bedrijfsfinanciering tegen de beste condities? We helpen u graag verder bij het maken van een duurzaam financieringsplan. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Investeerders

Wanneer er geld nodig is voor een onderneming of project, denkt men vaak als eerste aan een bank. Dit is in de meeste gevallen ook een goede en relatief goedkope oplossing. Een bank werkt echter vanuit haar eigen financieringsbeleid en een eigen risicoperceptie. Door het eisen van zekerheden, zoals hypotheek, verpanding of persoonlijke borgstelling minimaliseert een bank haar risico’s. Dit kan problemen opleveren bij een financieringsaanvraag.

Waarom investeerders aantrekken?

Wanneer een ondernemer niet aan de bancaire voorwaarden kan voldoen levert dit problemen op bij de aanvraag van een bancaire lening. Voor de bank houden de mogelijkheden dan vaak op.

In steeds meer gevallen is er behoefte aan risicodragend kapitaal. Hierbij moet worden gedacht aan eigen vermogen, achtergestelde leningen of mezzanine kapitaal. Dit kan worden geleverd door participatiemaatschappijen, gespecialiseerde afdelingen van banken en informal investors. Voor ondernemers is deze markt weinig transparant. De selectie van de juiste partij is essentieel, omdat investeerders een intensievere samenwerking zoeken dan bijvoorbeeld leveranciers van een lening.

Verschil met een bancaire lening

Het doel van een investeerder is om rendement op het geïnvesteerde vermogen te halen. Bij het storten van eigen vermogen moet dit vrijkomen bij de uiteindelijke verkoop van de aandelen. Bij achtergestelde leningen uit rente met een percentage dat recht doet aan het risico.

Investeerders passend bij uw project of organisatie

Het zoeken van investeerders tegen de juiste voorwaarden is een specialistische klus. Er zijn vele factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Zo wordt goed gekeken naar belangen, een acceptabele rentelast en behoud van voldoende zeggenschap in de onderneming. Daarnaast wordt ook goed gekeken naar de situatie als de investering goed heeft gerendeerd.

De investeringen die gedaan worden door deze partijen kunnen variëren van enkele tonnen tot tientallen miljoenen. Afhankelijk van de plannen en de termijn die een onderneming heeft voor de investering, wordt door Taurus de juiste investeerder gezocht.

Benieuwd of het aantrekken van investeerders uitkomst biedt voor u? Onze specialisten helpen u graag verder bij het opstellen van een duurzaam plan voor de toekomst. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Heeft u nog vragen?

Ik help u graag verder. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Arjan Weernink
Directeur
[email protected]
0570-660890
Ik help u graag verder